بررسی عوامل ایجاد خطا در فنس الکتریکی با تغییرات جوی
در این مقاله از سایت گریز به بررسی خطاها در حصار برقی با توجه به تغییرات شرایط جوی می پردازیم.
سوال اول اینست که فنس الکتریکی را قرار است با چه کاربردی مورد استفاده قرار دهید. زیرا فنس الکتریکی دارای کاربردهای بسیار زیادی است و عملکرد صحیح و یا دقیق آن نیز وابسته به نوع کاربری آن است.
دمای هوا
دمای شدید یکی از عوامل تخریب دیوارهای برقی محسوب می شود. سیم های فولادی در حصار الکتریکی به دلیل تغییرات دما می توانند منبسط و منقبض شوند. در هوای بسیار گرم، سیمها منبسط و آویزان می شوند، که میتواند اثربخشی آنها را در بازدارندگی کاهش دهد. در هوای سرد، نیز سیمها منقبض شده و کشیده میشوند و خطر تخریب افزایش می یابد.
در فنس های الکتریکی گریز عامل تغییرات دما به لحاظ استفاده خلاقانه از یراق اختصاصی گریز موجب اختلال در عملکرد دیوار الکتریکی نمی شود.
برف و بارندگی
بارندگی یکی دیگر از عوامل بالقوه ایجاد خطا در فنس های الکتریکی است. باران، برف و یخ میتوانند باعث اتصال کوتاه یا افت ولتاژ حصارهای الکتریکی شود. در دستگاههای سری کشاورزی بارندگی میتواند موجب کاهش قدرت فنس باشد. پوشش گیاهی و شاخ و برگ مرطوب نیز می تواند اثربخشی حصار را با ایجاد مسیری برای خروج ضربانهای الکتریکی کاهش دهد.
اما در سامانه های تولیدی گریز به دلیل طراحی ویژه در ادوات و عایق ها و همچنین ایجاد تنظیمات تطبیق پذیر با شرایط محیطی نقش نامطلوب بارندگی و برف موجب اعلان خطا و یا کاهش قدرت نهایی نمی شود.
وزش باد
وزش باد می تواند موجب جابجایی اجسام سبک و رسانا و برخورد آن با دیوار الکتریکی بشود. علاوه برآن بادهای شدید موجب تاب خوردن سیم های برق یا برخورد درختان مجاور با استراکچر حصار می شود. کشش مناسب و اجرای اصولی نمایندگان مجری و همچنین بازدید دوره ای برای هرس شاخ و برگ درختان می تواند موجب کاهش اثر نامطلوب باد در فنس الکتریکی بشود.
صاعقه
صاعقه یکی دیگر از عوامل جوی نامطلوب در اجرای سیستم های حصار الکتریکی محسوب می شود. صاعقه به طور بالقوه با تخلیه الکتریکی در سیم ها و نرده های فلزی متصل به فنس های الکتریکی موجب تخریب و از بین رفتن سامانه می شود.
حوادث ناشی از صاعقه می تواند دامنه وسیعتی از تخریب را داشته یاشد. اما بیشترین عامل تاثیر گذار در برق زدگی، عدم رعایت اصول مهندسی برق در سامانه فنس الکتریکی است.
تمامی تولیدات دستگاههای مرکزی گریز دارای محافظت از رعد و برق و صاعقه طراحی شده اند. محافظ الکترونیکی صاعقه در صورت وقوع رعد و برق مانع بروز خسارات می شود.